Månadens vara!- Morgonrockar 60% »
OUTLET 20-70% Kampanjer
Sök
Upptäck

Cire Trudon

Upptäck

Cire Trudon

Deo regique Laborant 1643

Världens äldsta ljustillverkare

Doftljusen från Cire Trudon har genom de många åren blivit älskad av många kunder, speciellt för sina unika karaktärer och mjukt omfamnande dofter. Ett ljus som genom historien har betraktas som konstverk och lyxig dekor, som har i århundraden imponerat både kungar och adelsmän. Idag finns ljusen i enastående dofter med inspirerande bakgrundshistorier, som gör det svårt att låta bli att samla på dem.
Cire
I en liten butik på Rue Saint-Honoré

1643 blev Claude Trudon ägare till en liten butik på den livfulla gatan Rue Saint-Honoré, där han utvecklade sin karriär som ljustillverkare. Trudons ljus med sitt egenproducerade vax blev snabbt omtyckta och plötsligt levererades dessa lyxiga ljus till Louis WIV kungliga hov samt till de flesta stora kyrkorna i Frankrike. Ljusen började betraktas som konstverk och idag är Cire Trudon en av världens äldsta ljustillverkare.
Cire-2
Josephine-utvald-2

Joséphine

Turkisk ros med söt egyptisk jasmin och ljuvlig kinesisk kamelia.

Doftljuset Joséphine har en berusande doft inspirerad av Napoleons älskade hustru. I kejsarinnan Joséphine trädgård i Malmaison fanns över 200 exotiska växter som aldrig tidigare odlats i Frankrike. Cire Trudons doftljus. Den sofistikerade blommiga doften balanseras med en varm och träig bas av indonesisk sandelträ och aromatisk vit musk.

779 kr

Fakta-vigning

Gåva från Napoleon

Ljus från Cire Trudon dekorerade salarna i slottet Versailles och lyste elegant upp många kyrkor. Det var inte bara kung Ludvig XIV som var förtjust i dessa ljus, utan Napoleon Bonaparte imponerades också. Napoleons Bonapartes enda gåva till sin nyfödda son var ett Cire Trudon-ljus, prytt med hans personliga cameo och tre vackra guldsigill.

Fakta-glas-2

Flera hundra år gamla principer

Tillverkningen av varje ljus utförs fortfarande för hand enligt grundaren Claude Trudons principer. Stearinljusen tillverkades med bivax där vaxet skördas noggrant ur kupan innan den filtrerades, tvättas och utsätts för solljus och på detta sätt blir vaxet vit och ren Det handgjorda glaset formas i den italienska regionen Toscana. Med ingredienserna i vaxet bildas ingen rök och vaxet glider fläckfritt nedför det unika glaset.