Upp till 50% rabatt Summer Deals »
OUTLET 20-70%   -   UTEMÖBLER
Sök
DISCOVER

CLASSIC BOAT STYLE

BY NEWPORT

CLASSIC BOAT STYLE

Tidlös båtskönhet

Dröm dig till Saint-Tropez, Le Club 55 och kustlinjen längs med Franska rivieran. Du ser kristallklart vatten och båtjuveler som glider fram. Ett lyxigt båtliv få förunnat. Med en praktfull yacht från Newport i miniatyr har du chansen att leva ut din båtdröm i ett nätt format.
Bat3
CLASSIC BOAT STYLE

Riva Aquarama Blue White

Båtmärket Rivas modell Aquarama anses av många som den vackraste båt som någonsin byggts. På 1960-talet var denna slanka och eleganta Riva-båt en given accessoar för filmstjärnor, miljonärer och kungligheter när de levde livets glada dagar i Saint-Tropez och Monte Carlo.

Mått: L 89cm , B 27cm, H 23cm 

4 600 kr
Bat-img1
CLASSIC BOAT STYLE

Enastående hantverk

Newports båtar, flera av legendariska vintagemodeller, har samma eviga design, unika smidighet och fantastiska hantverk som en äkta italiensk eller amerikansk speedboat. Klassiska flytande skönheter som aldrig går ur tiden.
Bat1-2
CLASSIC BOAT STYLE

Chris Craft Triple

Smäcker och elegant replika av Chris-Craft Triple cockpit, en amerikansk båtmodell som började produceras redan runt 1920. Prydnadsbåten är i trä med lyxiga detaljer i läder och metall.

Mått: L 84 cm B 22 cm H 20 cm 

4 600 kr
Bat-img2
Bat2-2
CLASSIC BOAT STYLE

Ferrari 50

Cool båt i miniatyr som föreställer teknikern Nando Dell´Ortos Ferrari-båt som byggdes som ett sjöflygplan. En riktig racingbåt som inte kan köras av vem som helst. Konstruktionen gör att den är extremt svår att ta snäva svängar med.

Mått: L 94 x B 35,5  x H 25 cm

5 995 kr
Bat-img5
CLASSIC BOAT STYLE

Poppis bland celebriteterna

Många är de kända personer som genom åren har beställt och ägt en Riva. På 60-talet syntes skådisarna och äkta makarna Peter Sellers och Britt Ekland ofta i sin Riva-båt, bland annat i hamnen i Monaco. Den legendariska skådespelerskan Brigitte Bardot, född 1934, är en annan känd personlighet som gärna poserade på den smäckra båttypen.
Bat5-2
CLASSIC BOAT STYLE

Riva Aquariva Super

Lyxig och stilfull modellbåt av typen Aquariva Super, som tillverkas av båtmärket Riva. Ett riktigt frosseri i italiensk design med sin rundade sits i läder och skrov av mahogny.

Mått: L 89 x B 27 x H 23

4 600 kr
Bat-img3
CLASSIC BOAT STYLE

Legendariska skönheter

Fulländad design. Personlig, elegant och snabb. En sportbåt av märket Riva är helt enkelt resultatet av riktigt fint italienskt hantverk. Historien om Riva startade redan 1842 då snickaren Pietro Riva lämnade sitt hem vid Comosjön för att resa till Sarnico i syfte att tjäna några lire extra. Här fick han så mycket att göra med att reparera båtar av olika slag att han startade sitt eget båtvarv. Verksamheten gick sedan i arv och på 1920-talet började hans son Serafino Riva bygga motorbåtar.
Bat7
CLASSIC BOAT STYLE

Riva Tritone

Denna lyxiga modellbåt är en miniatyr av båtmärket Rivas Tritone-modell. Tritone var Rivas största båt fram till 1960-talet, med en längd på uppåt åtta meter. Då kallades den ”Boat of Kings” eftersom många shejker och kungar avgudade båtmodellen, bland annat den kända italienska prinsen Alessandro Ruspoli.

Mått: L 89 x B 27 x H 23 cm

4 600 kr
Bat4
CLASSIC BOAT STYLE

Riva Aquarama Cream

Modellbåten Riva Aquarama Cream av lyxigt krämfärgat läder och detaljer i trä och metall för tankarna till 50- och 60-talens eleganta yachtliv. Riva Aquarama med sin skönhet, snabbhet och sitt utsökta hantverk, kallas ofta för båtvärldens Ferrari. 1996 byggdes den sista varianten av Riva Aquarama, men den anses fortfarande av många som den vackraste båt som någonsin tillverkats.

Mått: L 89 x B 27 x H 23 cm

4 600 kr
Bat-img4
CLASSIC BOAT STYLE

Gyllene era

Det var när Serafinos son, båtdesignern Carlo Riva, på 1950-talet uppförde ett toppmodernt skeppsvarv som de strömlinjeformade båtarna, som främst gjordes av fantastiskt utformad mahogny, som Rivas gyllene era startade. Inom kort blev en Riva-båt nämligen sinnebilden för god smak, säker stil och noga utvald exklusivitet. Många förknippar Riva med de världsberömda Aquarama-båtarna som byggdes mellan åren 1962 och 1996. Det var dessa träsmycken till båtar som gjorde varumärket världskänt.
Bat6
CLASSIC BOAT STYLE

Riva Modern

En moderna variant av vintagebåtarna av märket Riva. Fortfarande med mahogny, läder och metall som huvudsakliga ingredienser. För mer än 20 år sedan byggdes den sista Riva-båten med mahognyskrov och ersattes av plast. Men det innebar inte slutet på det goda hantverket. Mahognydetaljer är fortfarande vanligt förekommande på Rivas lyxbåtar.

Mått: L 89 x B 27 x H 29 cm

4 600 kr
Bat-img6
CLASSIC BOAT STYLE

För alltid beundrad

En tung milstolpe var 1996 då de sista träbåtarna slutade tillverkas och idag ingår Riva i stora Ferretti Group som också inkluderar flera andra stora varv. Nu består produktionen i huvudsak av större båtar i plast. Trots att det inte längre byggs några Riva-båtar av ädlaste mahogny finns det fortfarande några stolta ägare och intresseklubbar kring dessa båtjuveler som är spridda över hela världen.
Bat8
CLASSIC BOAT STYLE

Typhoon

Elegant modellbåt som föreställer The Typhoon, som specialbyggdes runt 1930-talet på uppdrag av racerbåtsentusiasten Edsel Ford, son till Henry Ford som skapade Ford Motor Company. Tanken var att Edsel Ford skulle tävla med båten, därför utformades den som en extra snabb motorbåt. Dock användes den slutligen endast som fritidsbåt.

Mått: L 98 x B 22 x H 21

4 600 kr