Designrea - Upp till 50% rabatt » Kampanjen slutar söndag 11/4 kl. 00:00
OUTLET 20-70% Kampanjer
Sök
Upptäck

Ester & Erik

Handstöpta ljus

Upptäck

Ester & Erik

Handstöpta ljus

Gediget hantverk

Varje enskilt ljus från danska varumärket Ester & Erik är ett litet stycke hantverk. I mer än 30 år har de tillverkat ljus med omsorg och naturliga råvaror för att skapa de mest eleganta ljusen med bästa kvalitet. Ljusen från Ester & Erik är tillverkade av det renaste vaxet på marknaden för att säkerställa att ljuset brinner optimalt. Till förmån för både människan och miljön.
Esterogerik bw dsc2728-2

Handstöpt sedan 1987

Alla Ester & Eriks ljus tillverkas på fabriken i danska Silkeborg. Här arrangeras hela hantverket av handstöpta ljus. Samma råvaror har använts sedan företaget startade år 1987 och består av vax, veke och färg av högsta kvalitet. Alla ljus är tillverkade av 100% paraffin som värms upp utan att något konstgjort ämne tillförs. Ljusens färg och lacket är vattenbaserat vilket är bra både för människan och miljön..

Helbild-estererik-ljusstakar-2

Helbild-estererik-ljus
-20%
Nätt design
Utvald-estererik-ljusstake

Ljusstake guld

Klassisk ljusstake med minimalistisk design.

Elegant ljusstake från Ester & Erik i rostfritt stål i en vacker guldfärg. Ljusstaken är en av de mest populära produkterna från Ester & Erik och finns även i silver och matt guld. 

151 kr 189 kr
Esterogerik bw dsc2421

Gammalt och nytt möts

Det gamla ljushantverket är fortfarande i centrum för produktionen på Ester & Erik. Men idag kompletteras den med en robot som kan montera ljusens veke genom att matcha den teknik som användes när veken klämdes för hand. För att få den perfekta formen doppas ett ljus 24-25 gånger i hett paraffin beroende på säsong och rumstemperatur, vilket tar 4-5 timmar. Efter kylning i 2 timmar färgas ljusen och eventuellt lackeras, vartefter de torkar och sedan packas försiktigt i FSC-certifierade förpackningar.