Winter sale 20-70% Bestsellers »
OUTLET 20-70%  -   JULSHOP 30-70%
Sök
UPPTÄCK

Skultuna

Nutida klassiker från anrikt bruk

TIDLÖS DESIGN & KVALITET

Fyra sekler med fantastiska Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt. Skultuna är ett av världens äldsta verksamma företag.
Skultuna
Nuture
-20%
Nuture
Skultuna

Nurture vattenkanna mässing

En Vattenkanna i mässing och Krukor i mässing och keramik som svarar mot den växande önskan att ta in plantor, grönska och liv i våra hem, tillsammans med vackra föremål som uppmuntrar oss att ta hand om dem sedan. De blir en daglig påminnelse att uppmärksamma våra växter. Vattenkannan i synnerhet lyfter och hyllar det som kan synas vara en tråkig sak, men en sak som skapar lycka genom upprepning. Mässing har valts för att reflektera ljuset och omgivningen. Keramik i svart, grönt och chokladbrunt skapar en jordnära känsla för dina växter. Dessa material kommer att åldras vackert och bevittna tidens gång i sitt utseende. - Ilse Crawford

Volym: 1,5 liter

1 328 kr 1 660 kr
Pomme
-20%
Listbild pomme vit-2
SKULTUNA 1607

Pomme vas vit

Pomme är en sfärisk liten vas och ljushållare tillverkad av klart glas och polerad mässing. Pommes form och utseende är inspirerad av naturens runda former. Namnet Pomme kommer från det franska ordet för äpple, varifrån produkten lånat sin organiska form. Pomme kan användas som en vas för snittblommor och mässingsbasen som en ljushållare för värmeljus.

Mått: Ø 8 x H: 9.5 cm

423 kr 529 kr
Dew
Lilja
-20%
Vas
Ivar Ålenius Björk

Liljan ljusstake silver

Liljan var en av dessa ljusstakar och den har blivit en modern designklassiker som har förekommit i många internationella inredningar. I samarbete med Ivar Ålenius Björks anhöriga har Skultuna nu startat produktionen av Liljan igen. Designad för världsutställningen i New York 1939.

Vasen till ljusstaken finns att köpa separat. 

1 023 kr 1 279 kr
-20%
Boul
Olivia Herms

Boule vas silver stor

De stilrena Boule-vaserna är designade av Olivia Herms för Skultuna. Olivia Herms om Boule: Vaserna som heter Boule (”sfär

2 359 kr 2 949 kr
Infinity
-20%
Utvald infinity
Bernadotte & Kylberg

Infinity ljuslykta rosa liten

Skultuna lanserar tillsammans med designerduon Bernadotte & Kylberg Infinity ljushållare; Vi är stolta över vårt samarbete med Skultuna, ett varumärke med värderingar vi gillar. Med Infinity ville vi skapa en oändlig lek med ljus. Genom att dela en cylinder kan man placera ljusreflektorerna (eller skärmarna) på ett sätt som passar in i rummet eller där den är placerad. Det faktum att skärmarna inte är fästa vid varandra ger användaren alla möjligheter till att förändra dess utseende. Säger Bernadotte & Kylberg om designprocessen.

Mått: H: 6 x L: 10 cm

607 kr 759 kr
Helbild lunar
Designad av Lara Bohinc

The London Collection

Den underbart vackra kollektionen The London Collection är designad av smyckesdesignern Lara Bohinc, som är mest känd för sitt eleganta och tidlösa formspråk på smycken. - Jag är fascinerad av Sverige och Skandinavien. Att arbeta med ett företag som Skultuna som står för tradition, kvalitet och tidlös design går hand i hand med min design och mina visioner, säger Lara Bohinc. Inspirationen till The London Collection kommer från olika resor.
Helbild ljusstake
-20%
Utvald-2
Designad av Richard Hutten

Nattlight ljusstake mässing

Nattlight ljusstake av formgiven av Richard Hutten år 2011. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta ljusstake i polerad mässing eller försilvrad mässing.

Finns i flera storlekar. 

903 kr 1 129 kr
Hut
Skultuna-helbild-23
-20%
Nyhet!
Utvald-skyddsangel
Designad av Carl-Einar Borgström

Skyddsängeln silver liten

Elegant och klassisk skyddsängel från Skultuna. Om du är ute efter en gåva att ge bort så är skyddsängel perfekt. Med sin vackra förgyllning behöver du inte putsa med något medel, utan det räcker att torka av den med en fuktig trasa. Skyddsängeln formgavs av skulptören Carl-Einar Borgström under 1940-talet som var utbildad vid Kungliga Konstakademien i Stockholm.

Mått: 9 x 6 / Ø 3,5 cm

479 kr 599 kr
Kin
-20%
Dsc09275
Claesson Koivisto Rune

Kin ljuslykta mässing 3-pack

Kin är en serie om fem olika ljushållare designade av den internationellt framgångsrika designerstudion Claesson Koivisto Rune. Detta är originalversionen med polerad mässing på in- och utsidan.

455 kr 569 kr
Claw
-20%
Utvald
Maria Nilsdotter

Claw fat mässing mellan

Claw är designad och formgiven av Maria Nilsdotter år 2015. Maria Nilsdotter har gjort sig känd för sin kompromisslösa, strama och samtidigt lyxigt punkiga formgivning som står för något helt nytt för Skultuna. Maria Nilsdotter om samarbetet; ”Det kändes spännande att låta Skultunas värld möta min. Jag tycker vi har många gemensamma värden som vikten av kvalité och material men samtidigt intressant att använda sig av kontrasterna mellan varumärkena också. Jag är väldigt glad över resultatet som känns både tidlöst, klassiskt och punkigt.”

Mått: Ø 15 cm x H 2 cm

559 kr 699 kr
Factory
-20%
Utvald factory
Skultuna 1607

The Factory ljushållare mässing

The Factory är en liten etsad ljushållare för värmeljus inspirerad av de gamla fabriksbyggnaderna på bruket i Skultuna och bränderna som har förstört dem många gånger. Byggnaderna var ursprungligen byggdes i början 1600-talet. De nuvarande fabriksbygggnaderna byggdes efter en stor brand i slutet av 1800-talet.

Mått: H 8,5 cm x L 4,5 cm x W 4,5 cm

599 kr 749 kr
-20%
Sesam
Eric Ericson

Open Sesame flasköppnare

Känd som författaren till Brev till samhället är Eric Ericson också verksam som konstnär och formgivare. Eric Ericsons öppnare för Skultuna heter Open Sesame (efter Ali Babas magiska fras som öppnar grottan till skatten) och är gjord av polerad sandgjuten mässing. Formgiven 2017.

Mått: 8 cm

479 kr 599 kr
-20%
Brick
Studio Ström

Brick ljushållare 3-pack

Brick ljushållare med sin eleganta form fungerar som en modulljusstake. Brick har en enkel geometrisk form och är tillverkad av gjuten mässing. Varje modul kan användas som en ljushållare. Kombinera gärna flera moduler och skapa din egen variant av ljushållare.

Brick ljushållare i mässing säljs i set om tre stycken ljushållare.

1 279 kr 1 599 kr
-20%
Ballerina utvald
Claesson Koivisto Rune

Ballerina skål mässing mellan

Den eleganta och fantastiska skålen i polerad mässing är formgiven år 2011 och designad av den internationellt framgångsrika designerstudion Claesson Koivisto Rune. Ballerina är en skålserie i polerad mässing och rundad bas och finns i tre olika storlekar. En perfekt detalj på byrån eller vardagsrumsbordet att förvara mindre saker i eller låta stå precis som den är.

Mått: Ø 12,5 cm x H 3,6 cm

479 kr 599 kr
HjaYrta
-20%
Stor
Skultuna 1607

Hjärta stor

En klassisk Skultunaprodukt. Ett hjärta i mässing är alltid en populär gåva, kan tex användas som brevtyngd. Designad 1998.

Finns även i en mindre storlek.

479 kr 599 kr
Skultuna-helbild-streamer-1
Skultuna-helbild-streamer-2