Månadens vara!- Morgonrockar 60% »
OUTLET 20-70% Kampanjer
Sök
UPPTÄCK

Skultuna

Nutida klassiker från anrikt bruk

TIDLÖS DESIGN & KVALITET

Fyra sekler med fantastiska Skultuna

Skultuna Messingsbruk grundades av Karl IX år 1607 då staten behövde importinkomster. Efter fyra sekler ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma ställe, inbäddat i grönska längs med den förtrollande Svartån i Västmanland - fantastiskt och helt unikt. Skultuna är ett av världens äldsta verksamma företag.
Skultuna
FYRA ÅRHUNDRADEN

Längs med Svartån

Idag, mer än fyra århundraden senare ligger bruket fortfarande kvar på exakt samma plats längs med Svartån i Skultuna. Den första gjutarmästarna kallades till Skultuna från mässingsgjuterierna i Tyskland och Nederländerna, de tog också tekniken om hur man gör stora mässingsobjekt som ljuskronor.
Nuture
Nuture

Nurture vattenkanna

Elegant vattenkanna från Skultuna i mässing.

En vattenkanna i mässing och Krukor i mässing och keramik som svarar mot den växande önskan att ta in plantor, grönska och liv i våra hem, tillsammans med vackra föremål som uppmuntrar oss att ta hand om dem sedan. De blir en daglig påminnelse att uppmärksamma våra växter. Mässing har valts för att reflektera ljuset och omgivningen. Keramik i svart, grönt och chokladbrunt skapar en jordnära känsla för dina växter. - Ilse Crawford

1 599 kr
Listbild pomme vit-2

Pomme vas

Sfärisk liten vas och ljushållare tillverkad av glas och mässing.

Pomme är en sfärisk liten vas och ljushållare tillverkad av klart glas och polerad mässing. Pommes form och utseende är inspirerad av naturens runda former. Namnet Pomme kommer från det franska ordet för äpple, varifrån produkten lånat sin organiska form. Pomme kan användas som en vas för snittblommor och mässingsbasen som en ljushållare för värmeljus.

499 kr
Dew
Lilja
Vas
Ivar Ålenius Björk

Liljan ljusstake silver

Liljan var en av dessa ljusstakar och den har blivit en modern designklassiker som har förekommit i många internationella inredningar. I samarbete med Ivar Ålenius Björks anhöriga har Skultuna nu startat produktionen av Liljan igen. Designad för världsutställningen i New York 1939.

Vasen till ljusstaken finns att köpa separat. 

1 299 kr
Boul
Olivia Herms

Boule vas silver stor

De stilrena Boule-vaserna är designade av Olivia Herms för Skultuna. Olivia Herms om Boule: Vaserna som heter Boule (”sfär

2 999 kr
Utvald infinity
Bernadotte & Kylberg

Infinity ljuslykta rosa liten

Skultuna lanserar tillsammans med designerduon Bernadotte & Kylberg Infinity ljushållare; Vi är stolta över vårt samarbete med Skultuna, ett varumärke med värderingar vi gillar. Med Infinity ville vi skapa en oändlig lek med ljus. Genom att dela en cylinder kan man placera ljusreflektorerna (eller skärmarna) på ett sätt som passar in i rummet eller där den är placerad. Det faktum att skärmarna inte är fästa vid varandra ger användaren alla möjligheter till att förändra dess utseende. Säger Bernadotte & Kylberg om designprocessen.

Mått: H: 6 x L: 10 cm

799 kr
Helbild lunar
Designad av Lara Bohinc

The London Collection

Den underbart vackra kollektionen The London Collection är designad av smyckesdesignern Lara Bohinc, som är mest känd för sitt eleganta och tidlösa formspråk på smycken. - Jag är fascinerad av Sverige och Skandinavien. Att arbeta med ett företag som Skultuna som står för tradition, kvalitet och tidlös design går hand i hand med min design och mina visioner, säger Lara Bohinc. Inspirationen till The London Collection kommer från olika resor.
Helbild ljusstake
Utvald-2
Designad av Richard Hutten

Nattlight ljusstake mässing

Nattlight ljusstake av formgiven av Richard Hutten år 2011. Richard Hutten är en framgångsrik holländsk formgivare och en av de framträdande medlemmarna av Droog Design. För Skultuna har Richard Hutten designat denna eleganta ljusstake i polerad mässing eller försilvrad mässing.

Finns i flera storlekar. 

899 kr
Hut
Skultuna-helbild-23
Nyhet!
Utvald-skyddsangel
Designad av Carl-Einar Borgström

Skyddsängeln silver liten

Elegant och klassisk skyddsängel från Skultuna. Om du är ute efter en gåva att ge bort så är skyddsängel perfekt. Med sin vackra förgyllning behöver du inte putsa med något medel, utan det räcker att torka av den med en fuktig trasa. Skyddsängeln formgavs av skulptören Carl-Einar Borgström under 1940-talet som var utbildad vid Kungliga Konstakademien i Stockholm.

Mått: 9 x 6 / Ø 3,5 cm

649 kr
Kin
Dsc09275
Claesson Koivisto Rune

Kin ljuslykta mässing 3-pack

Kin är en serie om fem olika ljushållare designade av den internationellt framgångsrika designerstudion Claesson Koivisto Rune. Detta är originalversionen med polerad mässing på in- och utsidan.

599 kr
Claw
Factory
Sesam
Eric Ericson

Open Sesame flasköppnare

Känd som författaren till Brev till samhället är Eric Ericson också verksam som konstnär och formgivare. Eric Ericsons öppnare för Skultuna heter Open Sesame (efter Ali Babas magiska fras som öppnar grottan till skatten) och är gjord av polerad sandgjuten mässing. Formgiven 2017.

Mått: 8 cm

499 kr
HjaYrta
Stor
Skultuna 1607

Hjärta stor

En klassisk Skultunaprodukt. Ett hjärta i mässing är alltid en populär gåva, kan tex användas som brevtyngd. Designad 1998.

Finns även i en mindre storlek.

549 kr
Skultuna-helbild-streamer-1
Skultuna-helbild-streamer-2