Så kan du förnya hemmet med enkla medel utan att köpa nytt
February 14th, 2024 - By Niclas Olsson

Så kan du förnya hemmet med enkla medel utan att köpa nytt

Ja vi vet, det är så härligt att renovera eller att utföra en stor makeover i hemmet. Men man behöver inte alltid byta ut alla möbler. Ibland är det dem minsta förändringarna som kan ha störst påverkan.

Att fräscha upp våra hem med enkla medel är ett utmärkt sätt att få våra hem (och oss själva) att kännas uppdaterade. Idag delar vi våra favoritsätt att få ditt hem att kännas helt nytt.

Så kan du förnya ditt hem med enkla medel

Flytta dina befintliga möbler

Bara genom att flytta om dina nuvarande möbler på ett nytt sätt kan du förändra hela rummet. Testa att ställa soffan så att den fångar solljuset och ger en avslappnande atmosfär, eller skapa sittområden med stolar som möts för att främja samtal.

Använd sängborden från sovrummet som avlastningsbord eller som en perfekt plats för en fin konstväxt eller ett ljus för att skapa en mysig känsla.

Genom att omorganisera dina möbler kan du ändra hur du använder rummet, vara kreativ med dina möbler och ge det ett nytt syfte

Omfamna naturligt ljus

Dra undan gardinerna och persiennerna för att släppa in ljuset. Att fylla ett mörkt rum med naturligt ljus kan ge ny energi åt det, och oftast kommer du att vilja använda rummet mer.

Om du har tjocka gardiner kan det vara ett utmärkt tillfälle att byta dem mot en lättare linne- eller bomullsvävda för att släppa in mer ljus.

Om dina rum är extra mörka är ett smart trick att förlänga gardinstången långt bortom fönsterramen så att gardinerna kan dras helt åt sidan och inte blockera det värdefulla dagsljuset.

Lägg till textur

Ett snabbt och enkelt sätt att förändra utseendet är genom att addera textur. Oavsett om det är att placera en matta under fötterna för extra komfort och färg, eller att slänga över en pläd på soffan för att förnya, eller att byta kuddfodralprydnadskuddarna - kommer tillägget av olika texturer snabbt förändra känslan i rummet.

Tveka inte att experimentera med olika texturer. Vi älskar att lägga lager på lager för att skapa en personlig inredning.

Ändra accessoarerna i rummet

Ett utmärkt sätt att förnya ett rum är genom välplacerade accessoarer. Genom att införa ljusstakar, vaser och böcker tillför du personlighet och intresse till ditt utrymme.

Det är definitivt värt att byta ut dessa med varje säsong för att hålla saker fräscha. Och var inte rädd att ta i när det kommer till mindre accessoarer, testa att ändra konsten på väggarna också.

Genom att flytta tavlor från ett rum till ett annat kan du enkelt ge utrymmet en ny look.

Niclas Olsson

Niclas Olsson

Niclas en auktoritet inom heminredning och produktkunskap - en sann visionär som förenar estetik och funktion på ett unikt sätt. Hans förmåga att kombinera olika stilar och skapa harmoni har gjort honom till en eftertraktad rådgivare. Med magnetisk närvaro och gedigen kunskap inspirerar han andra att skapa vackra och funktionella hem. Hans expertis sträcker sig över olika projekt, och hans råd ses som guldstandard inom branschen.