Populära sökningar

  Newport Collection
  American Oak Collection
  INTRODUCING

  AMERICAN OAK COLLECTION

  By Newport

  OMTALAD OCH ENASTÅENDE

  Windsor chair by Newport

  Robust med sällan skådad elegans. Stark integritet, men ändå inbjudande. Newports unika och egendesignade windsorstol är legendarisk och nytänkande på samma gång. Möbelkonst när den är som bäst.

  Newport Windsor pinnstol rich brown

  Tillverkad av exklusiv solid amerikansk ek.
  Klassiker i ny kostym med en böljande stolsrygg och stomme av gediget trä är självklara ingredienser. Den stabilt utformade sitsen finns med, precis som de infästa svarvade pinnarna som fungerar som ryggstöd och ben.
  5 599 kr6 999 kr
  American Oak Collection

  Newport Windsor pinnstol svart

  Klassiker i ny kostym
  Vi har kryddat Windsor-stolens klassiska uttryck med omsorgsfullt utformade inslag som infrästa detaljer och bågformad tvärbalk mellan stolsbenen.
  5 599 kr6 999 kr
  American Oak Collection

  WINDSOR CHAIR

  Mångfasetterad möbel

  Den engelska stolstypen, som i början av 1700-talet mest syntes i bondhem och på bykrogar, blev snabbt populär. Dock slog den främst igenom i USA. Runt 1730 började stolen synas i de brittiska kolonierna längs med den amerikanska östkusten. Därför är det många som associerar den till inredningsstilen som går under namnet ”New England”. Men stolen är omåttligt populär i alla typer av hem, från det kontinentalt lyxiga till det rustikt lantliga.

  American Oak Collection

  WINDSOR CHAIR

  Kungligt ursprung

  1724 är året då windsorstolen ska ha sett dagens ljus för första gången. Historien berättar att den brittiske kungen Georg III av Storbritannien under en blåsig promenad tog skydd i en stuga, där det fanns en stol som tilltalade honom. Han gillade den så mycket att han lät tillverka en hel uppsättning till det pampiga Windsor Castle, som idag är ett av Storbritanniens mest kända slott. Därav namnet på denna älskade stol, som även våra svenska pinnstolar härstammar från.

  American Oak Collection

  Anrik historia

  I Newport Windsor chair sitter du lika komfortabelt som flertalet mäktiga personer gjort genom tiderna. Den amerikanske presidenten Thomas Jefferson sägs ha suttit i en windsorstol när han undertecknade landets självständighetsförklaring 1776. Även USA:s förste president George Washington lär ha haft ett stort antal windsorstolar på den kända herrgården Mount Vernon. Magnifik design och ett gediget hantverk. Sitt både kungligt och bekvämt i Newport Windsor chair.

  American Oak Collection

  DISCOVER

  The Crossback chair by Newport

  Newports stolar är kända för att vara både bekväma och stilfulla. I vår Crossback chair hittar du lätt en behaglig position vilket gör att du kan trivas länge. Precis som de långsittande caféstammisarna på de franska caféerna i Paris. Sitsen är stoppad och täckt av ett elegant rottinghölje. Stolens fantastiska formspråk och de utsökta detaljerna, som böjt trä och nitar som håller ihop krysset i stolsryggen, gör Crossback chair till en omtyckt bästsäljare.

  Newport Cross matstol burnt oak

  Stol av exklusiv solid amerikansk ek med sits av traditionell rotting i natur.
  Inspirerad från den otroligt populära caféstolen som syns runt om i Europas vackraste städer, en mycket användbar matstol med korsad rygg tillverkad av exklusiv gedigen ek.
  3 192 kr3 990 kr

  CROSSBACK CHAIR

  Klassiker som smälter in

  Med en eller flera Crossback chairs får ditt hem en kosmopolitisk touch. Oavsett om du befinner dig i Europa eller USA är chansen stor att du lägger märke till stolstypen, som är en av de mest populära på restauranger och caféer. Under senare år har den även blivit omåttligt eftertraktad som heminredning. När du en gång har fått upp ögonen för Crossback chair ser du den överallt. I säsong fem av den kritikerrosade serien ”Younger”, skapad av Darren Star som bland annat gjort succéserien Beverly Hills, syns denna älskade stol i flera scener.

  American Oak Collection

  CROSSBACK CHAIR

  Ångande ursprung

  Inspirationen till dessa genuina böjträstolar kommer från den tysk-österrikiske möbelformgivaren Michael Thonet som levde under 1700-och 1800-talet. Metoden att böja trä användes redan under den grekiska antiken. Thonet och hans medarbetare utförde mängder av experiment för att förfina tekniken. Med hjälp av ånga mjukade de upp träet och spände fast det i väntan på att det skulle svalna. Resultatet blev trädetaljer med mycket bra hållbarhet och möjligheten att, till skillnad mot figursågat trä, göra mer snäva och avancerade böjradier.

  American Oak Collection

  HISTORY

  Böjträtrenden kom för att stanna

  Böjträstolarna, eller bentwood chairs som de heter på engelska, innebar ett revolutionerande genombrott inom möbeltillverkning. Före mitten av 1800-talet präglades trenden av tunga trämöbler, ofta med snidade mönster. Thonets lätta och minimalistiska design fick snabbt stor genomslagskraft och han brukar räknas som industridesignens pionjär. Med sin böjträteknik har Thonet kommit att inspirera hela möbelvärlden och i synnerhet i designen av den omtyckta Crossback chair, eller X-back chair som den också kallas.

  American Oak Collection