Anniversary sale - 20-50% på hela sortimentet »
OUTLET 20-70% Kampanjer
Sök
Finest scented candles & diffusers

Max Benjamin

Selected by Newport

Belgian heritage

Ilum - kollektion som tar för sig

I Sverige har Newport exklusiv ensamrätt på Max Benjamins kollektion Ilum. En premiumsamling med doftljus och diffusers där flera av de praktfulla mönstren som pryder porslinsbehållarna har utformats med inspiration från Max Benjamins grundares belgiska familjearv. Produkterna i Ilum- kollektionen finns i olika varianter där de största doftspridarna har en imponerande storlek på 3,5 liter och de största doftljusen en vikt på 5,15 kilo. Iögonfallande doftljus och diffusers som vågar ta för sig, vilket ger ett rum en internationell och imponerande karaktär.
From Ireland with love

Unika doftupplevelser

Vilda hjortar, berg och djupa skogsdalar i ett magiskt landskap som får vem som helst att tappa andan. I hjärtat av bergskedjan Wicklow på östra Irland produceras Max Benjamins utsökta doftljus och diffusers. Varje enstaka exemplar skapas för hand med kärlek och samma omsorgsfulla hantverkskänsla som genomsyrar hela det högklassiga sortimentet. Väldoftande skapelser som ger ditt hem en exklusiv framtoning och sin alldeles egna signaturdoft.
Benjamin 2spalt
Birth of a brand

Nyfött familjeföretag

2008 började Orla samarbeta med sina bröder, David och Mark. De tre syskonen etablerade varumärket Max Benjamin, döpt efter Orlas tvillingar. Det var startskottet för en växande verksamhet med ett tryggt arv av kunskap och toppkvalitet som grund. Nu driver syskonen Max Benjamin och har tillsammans skapat ett familjeföretag hängivet sitt kall: Att inspirera till att skapa harmoni och atmosfär med doftljus och diffusers av högsta premiumkvalitet.
What a feeling!

Känsla för kvalitet

Att skapa doftljus av högsta klass kräver den rätta känslan. En förståelse för hur vax hanteras på bästa sätt och vilka eteriska oljor som gifter sig med varandra. Men även lång erfarenhet och minutiös tajming. Ett hantverk som inte vem som helst behärskar. När Orla Van den Bergh, grundare av Max Benjamin, lärde sig den ädla konsten var det uppenbart att hon hade en naturlig fallenhet för hur vaxljus ska framställas. Det var början på en framgångshistoria med genuina förtecken.

HANDMADE LUXURY FROM IRELAND

Handmade luxury

600 timmars brinntid

Max Benjamin tar inspiration från naturen och involverar enbart högkvalitativa, rena och naturliga ingredienser som sojabönor, kokosnöt och bivax. Vekarna består av mjuk italiensk bomull, vilket gör att doftljusen brinner med ren och klar låga utan att lämna sot efter sig. Det rena vaxet ger doftljusen extra lång brinntid, upp till 600 timmar. Eftersom oljan i alla diffusers är helt utan alkohol är dofttiden för porslinshållarna i största storleken så lång som tre år eller mer.
Basilica
Home Fragrance

Basilica doftljus & doftspridare

Cosmati var en italiensk arkitektfamilj som på 1200-talet designade vackra mosaikgolv till katedraler. Det vackra mönstret på Basilica är inspirerat från familjen Cosmatis välgjorda mosaikverk. Basilicas färgglada färger tillsammans med den utsökta doften ger en känsla av närhet till havet och ljuvliga blommor intill Italiens kust. Basilica doftar aromatisk rökelse och söta blommor och innehåller grundtoner av ek, läder och bärnsten.
Basilica
Worldwide famous

Imponerande inredningsdetaljer

Med klassisk design i modern tappning, både egen designstudio och tillverkning har Max Benjamin tagit välrenommerade butiker och nogräknade kunder med storm. Nu säljs produkterna i över 50 länder världen runt i berömda varuhus som Harrods i London och Le Bon Marché i Paris.
-30%
Basilica utvald
Home Fragrance

Basilica doftspridare liten

Basilicas doft ger känslan av ett hav av ljuvliga blommor intill kusten. Basilica har dofter utav aromatisk rökelse, ljuvliga blommor och ek. Grundtoner av läder, bärnsten och trä.

Volym: 500 ml Mått: H 21 cm

909 kr 1 299 kr
Cologne
HOME FRAGRANCE

Cologne Retro doftljus & doftspridare

Under tidigt 1800-tal tillverkade italienaren Johann Maria Farina parfymen Eau de Cologne som betyder vatten från Cologne. Parfymen blev omåttligt populär och är idag en av de äldsta parfymerna som fortfarande tillverkas. Cologne Retro är inspirerat av Cologne och består av uppfriskande citrusdofter, söt apelsinblomma, neroli, petitgrain och mysk.
Cologne-2
Helbild seul
Home Fragrance

Un Seul monde doftljus & doftspridare

Un Seul monde i en vacker design i färgglada färger med betydelse av en enad värld. En värld där olika kulturer lever i harmoni. De guldfärgade fåglarna representerar oss människor. Varje triangel representerar ett land och cirklarna representerar möjligheter. Un Seul monde ger en harmonisk doft av citrus, blommor och trä, med bastoner av cederträ och mysk.
Un seul
Egypt
Home Fragrance

Or Égyptien doftljus & doftspridare

De mest uppskattade dofterna under antiken kom från Egypten och inkluderade pelargon, jasmin och rosor vilket ligger till grund för Or Égyptien. De rundande formerna tillsammans med guldet representerar solen och den vackra djupblåa färgen lapis lazuli representerar glädje. Or Égyptien består även av grapefrukt, sandelträ, mysk och karamell.
Helbild egypt
Delad
Home Fragrance

Refill till doftspridare

Fyll på din favoritdoft när sista droppen tagit slut. Nedanför finner du refill till Basilica, Cologne Retro, Or Égyptien och Un Seul monde från Max Benjamin. Varje flaska innehåller 500 ml.
Sista