Populära sökningar

  Newport Collection

  NEWPORT PUBLISHING PRESENTING

  TOP 100 GOLFBANOR I VÄRLDEN

  Nu ger vi ut vår första bok. “Top 100 golfbanor i världen" om Pär Widmark som har gjort vad som av många anses vara omöjligt; att spela världens top 100 golfbanor. Alla under ett årtionde. Läs om den osannolika bedriften och mycket mer i denna smakfullt formgivna bok.

  Top 100 golfbanor i världen

  Top 100 golfbanor i världen

  Att spela planetens yppersta golfbanor, hur svårt kan det vara? Åk dit, betala och svinga på? Glöm det. I den extremt strikta exklusivitet som omgärdar den här sortens golfklubbar måste du känna minst en medlem för att ens våga hoppas ta dig in som gäst. Alternativet är en dåres envishet, ändlös optimism och påhittighet. Pelle Widmark har bagen full av allt det där. Han har gjort en konst av att snirkla sig in i de rätta kretsarna över hela världen. Under loppet av tio år klarade han det som bara ett fåtal gjort: att spela de allra mest populära pärlorna, allt enligt ansedda Golf Magazine som började ranka banor 1985.

  Författare: Marcus Birro
  ISBN-nummer: 9789152776889
  Förlag: Newport förlag
  Språk: Svenska
  Utgivningsdatum: 2023-09-28
  Utgivningsår: 2023
  695 kr
  I lager för omgående leverans
  Newport Golf


  Pär Widmark

  Den första europé att spela världens top 100 golfbanor Bara den som är hemma i golfvärlden kan förstå vad som krävs för att lyckas med vad Pelle har lyckats med: att spela inte enbart världens hundra högst rankade golfbanor, utan att ha spelat de hundra högst rankade under ett helt årtionde. Pelle ”Pär” Widmark är ingen vanlig kille, han minns alla hål, han kan rabbla banarkitekter och klubbrekord. Och den här boken är ingen vanlig bok, det är en bok av en nörd för oss andra nördar.

  Newport Golf
  Newport Golf


  Förord av Steffo Törnquist

  Pelle Widmark är sannerligen ingen vanlig kille. Vi klev ut ur hans garderob i villan i Bromma. Min exfru var lika konfunderad som road, är karln möjligen galen?

  Det var några årtionden sen och Pelle hade väl hunnit spela 60-70 av världens bästa golfbanor, och i den garderob vi just kom ut ur hade han hängt klubbarnas tröjor i rankingordning. Högst rankad till vänster. På hyllan låg handskar och kepsar, också de i rankingordning.

  ”Din kompis är ingen vanlig kille,” sa min exfru och skakade lätt på huvudet. Och det är alldeles sant. Bara den som är hemma i golfvärlden kan förstå vad som krävs för att lyckas med vad Pelle har lyckats med: att spela inte enbart världens hundra högst rankade golfbanor, utan att ha spelat de hundra högst rankade under ett helt årtionde. 

  Egentligen är det inte möjligt. Många av klubbarna är så privata att de inte ens släpper in vare sig Tiger Woods eller Joe Biden på parkeringen. Så varför har en småföretagare som bryter på skelleftemål fått pegga upp? Receptet är förstås i delar hemligt, men där ingår rejäla doser av munläder och fräckhet. För Pelle är ett nej inte ett nej, enbart ett besked om taktikbyte.

  Idag är han ett bekant ansikte på världens toppklubbar. För några år sen ringde han mig, jag tror att det var en måndag: ”Jag har starttid på Pine Valley på torsdag, Shinnecock Hills på fredag och Friars Head på lördag, ska du med?” Skulle jag med? Snackar påven latin? Banorna var vid tillfället rankade 1 och 3 och 27 i världen. Min motprestation var att fixa bord på Marcus Samuelssons fullsatta restaurang i New York, nån advokat som var medlem på två av klubbarna ville stajla för ett par gäster - bytt är bytt! 

  När vi checkade in på Pine Valley, golfens Holly Grail, sken gubben bakom disken upp och utbrast glatt: ”Ah, Mr Par, nice to se you again.” Pelle ”Par” Widmark är ingen vanlig kille, han minns alla hål, han kan rabbla banarkitekter och klubbrekord. Och den här boken är ingen vanlig bok, det är en bok av en nörd för oss andra nördar.


  Newport Golf
  Newport Golf

  NEWPORT

  EN BOK FÖR ALLA GOLFÄLSKARE

  Newport förlag är stolta att meddela utgivningen av den omfattande biografin om den excentriska Pär Widmark som blev den första europén att spela väldens topp 100 golfbanor.

  Detta är en bok för alla golfälskare - den tar med läsarna på den oslagbara resan genom alla banor där de presenteras utifrån sin speciella personlighet och karaktär, med bilder och texter som är både beskrivande och inspirerande. Bland dem, mästerverket Augusta National Golf club som varje år arrangerar The Masters Tournament, en privatklubb i, Georgia i USA. Till Pebble Beach Golf i Kalifornien, golfbanan anses vara en av väldens vackraste. Bara för att nämna de äldsta golfbanorna i välden, Old Course i St Andrews i Skottland.

   Boken är inte bara en berättelse om golf, utan en berättelse om rätt inställning, uthållighet, passion och en stor portion optimism. Med hänförande fotografier, personliga anekdoter och unika insikter som ger läsarna en djup förståelse för Pär Widmarks oslagbara prestation att ha fått spelat de topp 100 bästa golfbanorna i världen.

  Newport Golf


  St Andrews - Hål 18

  Old Course i St Andrews i Skottland är en av de äldsta golfbanorna i världen. Det är inte känt när golf spelades för första gången på marken som nu är Old Course. Det tidigaste beviset är ett tillstånd från 1552 som gjorde linkslandet norr om staden till ett fritidsområde för stadsborna för all framtid.

  Newport Golf


  Pebble Beach Hål 7

  Pebble Beach Golf Links är en golfbana i Pebble Beach i Monterey County i Kalifornien, USA. Golfbanan anses vara en av världens vackraste[1] då den ligger längs med kusten mot Carmel Bay. Golfbanan är rankad som den bästa allmänna golfbanan i USA av Golf Digest Magazine, samt rankad som #1 bland "Top 100 Courses You Can Play in the U.S." av Golf Magazine.

  Newport Golf


  Augusta National Hål 13

  Augusta National Golf Club, privat golfklubb i Augusta, Georgia i USA som är en av de mest berömda och exklusiva golfklubbarna i Nordamerika. Klubben bildades 1931 på initiativ av Bobby Jones och golfbanan anses vara hans mästerverk. Klubben arrangerar varje år The Masters Tournament.

  Newport Golf

  Artikel i DI Weekend

  Pär Widmark intervjuas i Dagens Industri

  Så blev han stamgäst på världens mest exklusiva golfklubbar. Inget är omöjligt. Somligt tar bara lite mer tid. Pelle Widmark behövde ett decennium för att lyckas spela världens 100 bästa golfbanor. Nu berättar han om den osannolika bedriften.