Populära sökningar

  Newport Collection
  Classic Boat Style
  DISCOVER

  CLASSIC BOAT STYLE

  By Newport

  CLASSIC BOAT STYLE

  Tidlös båtskönhet

  Dröm dig till Saint-Tropez, Le Club 55 och kustlinjen längs med Franska rivieran. Du ser kristallklart vatten och båtjuveler som glider fram. Ett lyxigt båtliv få förunnat. Med en praktfull yacht från Newport i miniatyr har du chansen att leva ut din båtdröm i ett nätt format.

  Riva Aquarama Blue White

  Riva Aquarama Blue White

  Världens vackraste båt.
  Miniatyrbåt av båtmärket Rivas modell Aquarama. Många ansåg detta vara den vackraste båt som någonsin byggts. På 1960-talet var denna slanka och eleganta Riva-båt en given accessoar för celebriteter.
  6 595 kr
  Classic Boat Style

  FLOATING BEAUTY

  Enastående hantverk

  Newports båtar, flera av legendariska vintagemodeller, har samma eviga design, unika smidighet och fantastiska hantverk som en äkta italiensk eller amerikansk speedboat. Klassiska flytande skönheter som aldrig går ur tiden.

  Chris Craft Triple

  Chris Craft Triple

  Elegant prydnadsbåt i trä.
  Graciös och elegant replika av Chris-Craft Triple cockpit, en amerikansk båtmodell som började produceras redan runt 1920. Prydnadsbåten är tillverkad i trä med lyxiga detaljer i läder och metall.
  6 995 kr
  I lager för omgående leverans
  Classic Boat Style
  Ferrari 50

  Ferrari 50

  Sportig racingbåt i miniatyr.
  Sportig båt i miniatyr som föreställer teknikern Nando Dell´Ortos Ferrari-båt som byggdes som ett sjöflygplan. Prydnadsbåten Ferrari 50 är tillverkad av trä med fina detaljer i metall.
  7 995 kr
  Classic Boat Style

  CELEBS FAVORITE

  Poppis bland celebriteterna

  Många är de kända personer som genom åren har beställt och ägt en Riva. På 60-talet syntes skådisarna och äkta makarna Peter Sellers och Britt Ekland ofta i sin Riva-båt, bland annat i hamnen i Monaco. Den legendariska skådespelerskan Brigitte Bardot, född 1934, är en annan känd personlighet som gärna poserade på den smäckra båttypen.

  Riva Aquariva Super

  Riva Aquariva Super

  Exklusiv modellbåt i italiensk design.
  Lyxig och stilfull modellbåt av typen Aquariva Super, som tillverkas av båtmärket Riva. Ett riktigt frosseri i italiensk design med sin rundade sits i läder och skrov av mahogny.
  6 595 kr
  Classic Boat Style

  ITALIAN CRAFTMANSHIP

  Legendariska skönheter

  Fulländad design. Personlig, elegant och snabb. En sportbåt av märket Riva är helt enkelt resultatet av riktigt fint italienskt hantverk. Historien om Riva startade redan 1842 då snickaren Pietro Riva lämnade sitt hem vid Comosjön för att resa till Sarnico i syfte att tjäna några lire extra. Här fick han så mycket att göra med att reparera båtar av olika slag att han startade sitt eget båtvarv. Verksamheten gick sedan i arv och på 1920-talet började hans son Serafino Riva bygga motorbåtar.

  Riva Tritone

  Riva Tritone

  Kunglig prydnadsbåt i trä.
  Denna lyxiga modellbåt är en miniatyr av båtmärket Rivas Tritone-modell. Tritone var Rivas största båt fram till 1960-talet, med en längd på uppåt åtta meter. Då kallades den ”Boat of Kings” eftersom många shejker och kungar avgudade båtmodellen.
  6 595 kr
  Classic Boat Style

  WORLD FAMOUS

  Gyllene era

  Det var när Serafinos son, båtdesignern Carlo Riva, på 1950-talet uppförde ett toppmodernt skeppsvarv som de strömlinjeformade båtarna, som främst gjordes av fantastiskt utformad mahogny, som Rivas gyllene era startade. Inom kort blev en Riva-båt nämligen sinnebilden för god smak, säker stil och noga utvald exklusivitet. Många förknippar Riva med de världsberömda Aquarama-båtarna som byggdes mellan åren 1962 och 1996. Det var dessa träsmycken till båtar som gjorde varumärket världskänt.

  Riva Aquarama Cream

  Riva Aquarama Cream

  Båtvärldens Ferrari i miniatyrformat.
  Modellbåten Riva Aquarama Cream av lyxigt krämfärgat läder och detaljer i trä och metall för tankarna till 50- och 60-talens eleganta yachtliv. Riva Aquarama med sin skönhet, snabbhet och sitt utsökta hantverk, kallas ofta för båtvärldens Ferrari.
  6 595 kr
  Classic Boat Style

  CONTEMPORARY LEGEND

  För alltid beundrad

  En tung milstolpe var 1996 då de sista träbåtarna slutade tillverkas och idag ingår Riva i stora Ferretti Group som också inkluderar flera andra stora varv. Nu består produktionen i huvudsak av större båtar i plast. Trots att det inte längre byggs några Riva-båtar av ädlaste mahogny finns det fortfarande några stolta ägare och intresseklubbar kring dessa båtjuveler som är spridda över hela världen.

  Typhoon

  Typhoon

  Replika av specialbygd motorbåt.
  Elegant modellbåt som föreställer The Typhoon, som specialbyggdes runt 1930-talet på uppdrag av racerbåtsentusiasten Edsel Ford, son till Henry Ford som skapade Ford Motor Company.
  6 595 kr