undefined

Populära sökningar

  Newport Collection
  Our story - Newport - så gick det till

  27 YEARS OF DEFINING HOMES

  THE STORY OF NEWPORT


  Our Story

  "När jag svarar på frågan om när och hur Newport grundades möts jag alltid av förvåning. De flesta tror att Newport är ett gammalt bolag som har funnits i evigheter. Det gör mig glad för det visar att Newport har en själ och identitet som sträcker sig längre än den historia vi har skapat."

  - Bo-Wilhelm Horndahl

  1997

  Owe Sporrong och Marcel van der Meyden startar den första Newportbutiken på Sveavägen i Stockholm.

  1999

  Newport tar steget att själva producera bäddset och andra hemtextilier som frottéhanddukar, morgonrockar och plädar.

  2001

  Newport öppnar sin andra butik på Nordiska Kompaniet med 5 inspirerande rum i den typiska Newport stilen.

  2008

  Newportstilen har blivit ett begrepp i inredningsvärlden och butiken på NK i Stockholm expanderas till den dubbla ytan.

  2012

  Newport öppnar en butik i Norrköping där detailssortimentet utökas och större fokus läggs på försäljning av exklusiva inredningsdetaljer.

  2012

  Newport startar tillverkning av möbler i egen regi för att möta den stora efterfrågan av exklusiva möbler av hög kvalitet.

  2012

  En ny butik öppnas i Bromma Blocks. Tack vare gallerians unika utformning där man passerar genom butikerna blir den omgående en succé.

  2013

  Newport öppnar upp en butik i Linköping. Inredningsdetaljer och möbler blandas i inspirerande miljöer.

  2013

  Ställer Newport ut på en av världens största mässor för heminredning i Paris. Det är början av företagets försäljning till internationella återförsäljare.

  2015

  Newport öppnar en butik i centrala Västerås med fokus på detailssortimentet och utvalda möbler.

  2015

  Newport öppnar upp för försäljning via webbshopen med över 3000 produkter i sortimentet. I slutet av året är webbshopen Newports mest framgångsrika försäljningskanal.

  2017

  En butik öppnas i slutet av året i en av världens högst rankade skidorter – Åre.

  2017

  Newport öppnar sin första Premium Outlet i Västerås. En 400 kvm stor butik fylld med fina inredningsdetaljer, kvalitetsmöbler och sample sales.

  2018

  Newport lanserar konceptet, Newport Design Studio med egna inredare som kan hjälpa våra kunder över hela Europa med inredningsprojekt.

  2018

  Ny flaggskeppsbutik i Norrköping Linden! 350 kvadratmeter fyllda med unika möbler, belysning, textilier och inredningsdetaljer handplockade från världens alla hörn.

  2019

  Newport öppnar sitt nya butikskoncept Newport Atelier i Norrköping Linden. En butik där Newports unika signaturföremål ståtligt presenteras och får den uppmärksamhet de förtjänar.

  2020

  Newports flaggskeppsbutik på NK Stockholm genomgår en omfattande renovering. Butikens förvandling är enastående och här möts man nu av möbler och inredningsdetaljer i magnifika miljöer. Newport butikskoncept Newport Atelier tar även plats i den nyrenoverade butiken.

  2020

  Newport öppnar en av Sveriges största inredningsoutleter i Norrköping Ingelsta! 1700 m2 fyllda med möbler, exklusiv design och tidlös heminredning, alltid med 20-70% rabatt.


  2021

  Newports webbshop tar det första steget utanför Sverige och lanseras i Finland för kunder att klicka hem exklusiva möbler och inredningsdetaljer.


  2021

  Newports klassiska Christmas Shop får sig ett lyft och expanderar sin yta på NK i Stockholm. Kunderna välkomnas in i en 300 kvm magisk värld fylld med juldekorationer, julklappar och inspiration. En tradition som blivit ett uppskattat inslag i julhandeln.

  2022

  Newport fortsätter att expandera i Norden och under 2022 öppnas en norsk webbshop.


  2023

  I Göteborg slås portarna upp till en 260 kvm stor butik på Nordiska Kompaniet. Den nya butiken öppnas inledningsvis som en traditionell Newport Christmas Shop.


  2023

  Newport tar steget ut i Europa och lanserar en europeisk webbshop. Under 2023 lanseras även webbshoppar i Nederländerna samt i Danmark.


  Bo-Wilhelm Horndahl

  "There are pieces that furnish a home. And those that define it."