Populära sökningar

  Newport Collection
  Belysningsguide
  Belysningsguide
  Belysningsguide
  PERFECT SETUP

  THE LIGHTING GUIDE

  by Newport

  GUIDING LIGHTS

  Skapa ett välbelyst hem

  Att inreda med ljus är en angenäm konst. Dessutom ger våra exklusiva ljuskällor en unik chans att visa din personlighet och dina inredningspreferenser. Varsågod! Vi bjuder på en guide som hjälper dig att komma fram till vilka ljuskällor du vill inreda med.

  Belysningsguide

  THE BASICS

  Tre grundläggande belysningstips:

  1. Många använder för få ljuskällor. Försök placera ut minst fem ljuskällor i ett normalstort rum. Lägg till fler efter behov.

  2. Fundera över vilka platser i hemmet som behöver belysning redan innan jakten på den perfekta lampan börjar.

  3. För att välja rätt lampa, fundera kring om den ska fylla en praktisk funktion eller skapa stämning?

  Belysningsguide


  HEIGHTS MATTER

  Taklampor – när höjden spelar roll

  Taklampor fungerar ofta bra som allmänbelysning. Vissa ger ett riktat ljus, andra ett mer diffust stämningshöjande ljus och andra, som plafonder, ett indirekt ljus.

  Belysningsguide
  Belysningsguide

  En vanlig placering av en taklampa är över ett bord. Där är det gyllene måttet att lampan ska placeras 50–55 cm ovanför bordsskivan för att ge ett harmoniskt uttryck och inte blända. Dock, om rummet har högt i tak kan du sträcka dig till 60 cm. Ett undantag är stora takkronor som kan hänga högre om det är gott om takhöjd. Men även då kan över 60 cm bli för högt – det bästa är att prova sig fram.

  INSPIRERAS AV VÅRA TAKLAMPOR:

  Belysningsguide


  CHARACTERISTIC LIGHTING

  Bordslampor – ger rummet karaktär

   De flesta av våra bordlampor kan användas i flera olika syften, beroende på vilken modell du väljer. Skrivbordslampor ger ett riktat ljus - andra ett mer diffust eller indirekt ljus.

  Belysningsguide
  Belysningsguide

  En bordslampa med skärm fungerar perfekt som stämnings- eller dekorationsbelysning som ett komplement till allmänbelysningen för att ge rummet karaktär. En bordslampa med riktbart huvud får en mer funktionell betydelse eftersom den även effektivt kan punktbelysa exempelvis en arbetsyta.

  INSPIRERAS AV VÅRA BORDSLAMPOR:

  Belysningsguide


  APPRECIATED LIGHT SOURCES

  Golvlampor – tacksamma ljuskällor

  Golvlampor är smidiga och trevliga ljuskällor eftersom de kan placeras relativt fritt i rummet. I vårt eleganta sortiment hittar du garanterat en golvlampa som tilltalar dig, oavsett vilken funktion den ska ha.

  Belysningsguide

  Om målet till exempel är att lysa upp en läshörna kan en riktbar golvlampa med ett direkt ljus fungera bäst. En golvlampa med skärm som ger ett diffust ljus skapar behaglig stämning. Det finns även golvlampor som är tänkta att riktas mot till exempel en vägg och ge ett dramatiskt, indirekt ljusspel.

  INSPIRERAS AV VÅRA GOLVLAMPOR:

  THREE TYPES

  Olika typer av belysning:

  Belysningsguide

  1. Allmänbelysning sprider ett mjukt ljus med stor spridning i hela rummet. Ofta ger taklampor ett bra allmänljus.

  2. Stämningsbelysning ger en mjuk känsla i rummet. Skapa stämningsbelysning med diffust ljus på olika ställen i rummet från till exempel bordslampor, vägglampor, LED-ljus och mycket mer.

  3. Funktionsbelysning lyser upp en specifik yta med ett riktat ljus som till exempel en läslampa. Golvlampor och riktningsbara bordslampor ger ofta bra funktionsbelysning.  Belysningsguide


   MOOD ELEVATORS

  Vägglampor – mångsidiga stämningshöjare

  Våra exklusiva vägglampor är dekorativa och praktiska på samma gång. I vårt utbud hittar du vägglampor som ger riktad belysning, ett diffust eller mer indirekt ljus.

  Belysningsguide
  Belysningsguide

  I badrummet kan en modell med varmt ljus användas för att skapa en ombonad känsla. Till arbetsrummet kan en riktbar modell med lite längre arm fungera för att lysa upp arbetsytan. Och i vardagsrummet kan en vägglampa med skärm ge ett behagligt stämningsljus och spännande skuggningar på väggen.  

  INSPIRERAS AV VÅRA VÄGGLAMPOR: