undefined

Populära sökningar

  Newport Collection
  Courchevel | Newport Travel Guide
  LUXURY SKI RESORTS

  COURCHEVEL GUIDE 

  Newport Travel Guide

  WINTER LUXURY

  Exklusiva Courchevel

  I det franska departementet Savoie i sydöstra Frankrike hittar vi den ultra-lyxiga skidorten Courchevel 1850. Courchevel är en av de mest exklusiva skidorterna i världen och platsen lockar till sig allt från gräddan av jetsets till kungligheter och andra celebriteter. Här njuter du av det goda livet i sällskap av femstjärniga hotell, trivsamma chalets och lyxbutiker.

  WORLD´S GREATEST

  Världens största skidsystem

  Courchevel 1850 kallas ofta för skidhuvudstaden i Trois Vallées i sydöstra Frankrike, som är det största sammanhängande skidområdet i världen. Här finns över 600 km spektakulära pister och 200 skidliftar. Courchevel refererar till byarna Courchevel 1300 (Le Praz), Courchevel 1550 (det ursprungliga Courchevel), Courchevel 1650 (Moriond) och Courchevel 1850, vilka är namngivna efter deras höjd i meter över havet. Namnen valdes av marknadsmässiga skäl för att kunna tävla med ärkerivalen, orten Val d'Isere.

  CELEBS FAVORITE

  Kändistätt resmål

  Courchevel är ett populärt resmål för snöälskande kändisar. Herr och fru Beckham har setts här, liksom skådespelarna Gerard Depardieu, George Clooney och Ewan McGregor. Dock förmodligen aldrig tillsammans, då hade nog skvallerpressen gått i härdsmälta! Lionel Richie sägs också vara stammis i Courchevel. Dessutom går ryktet att kompositören Jean Michel Jarre gillar platsen så mycket att han köpt ett hus här.

  FAMOUS ALTIPORT

  Utmanande landningsbana

  Mitt i Courchevels skidsystem ligger Altiport Courchevel LFLJ. Här har vi arketypen för en altiport. Nämligen en flygplats för plan och helikoptrar, som ligger i ett högt berg och har en sluttande landningsbana. Altiport Courchevel har en extrem kort landningsbanan på 37 meter och en lutning på 18,6 procent, vilket gör den till en av de mest svårlandade i världen. Landningsbanan är även känd från öppningsscenen i Bondfilmen Tomorrow Never Dies från 1997. Eftersom att banan inte har någon hjälpbelysning är det nästan omöjligt att landa där vid dimma eller lågt liggande moln. Idag används altiporten främst av mindre privatjets och helikoptrar.

  LUXURY LIVING

  AMAN LE MÉLÉZIN

  5 STAR HOTEL

  Aman Le Mélézin

  Aman Le Mélézin är ett imponerande 5-stjärnigt hotell med skidåkning i världsklass direkt från hotellet. Hotellet ligger i magnifika Bellecôte-pisten i Courchevel 1850 med rum och sviter i chalet-stil och exklusiv atmosfär.

  Explore »

  5 STAR HOTEL

  L'Apogée

  L'Apogée är ett mästerverk till hotell som ingår i exklusiva Oetker Collection. En dyrbar pärla som erbjuder det finaste inom traditionell europeisk gästfrihet och levererar det allra bästa inom allt från design och gastronomi till spa och kultur.

  Explore »

  LUXURY DINING

  BAUMANIÈRE 1850

  DINNER WITH A VIEW

  Baumanière 1850

  Courchevel 1850 anses vara den skidort som har flest Michelin-restauranger. Baumanière 1850 är en av dem. Med influenser från Medelhavet erbjuder restaurangen några av de finaste råvarorna i regionen, men även en helt fantastisk utsikt över bergen.

  Explore »

  HAUTE CUISINE

  Le 1947

  Le 1947 är den enda restaurangen i Courchevel som har lyckats uppnå hela tre Michelinstjärnor. Här läggs stor vikt på finess och estetik och du kan alltid förvänta dig en kreativ och lekfull tolkning av säsongens råvaror. Le 1947 är drömlikt inredd av den kända franska designern Sybille de Margerie.

  Explore »

  FESTIVE DINING

  CAP HORN

  SUN-DRENCHED

  Cap Horn

  Cap Horn är den äldsta bergsrestaurangen i Courchevel 1850. Med sitt läge högt upp på bergstoppen en magnifik terrass i söderläge, inredning med inslag av detaljer från världens upptäcktsresande och raffinerad gastronomi har Cap Horn allt du behöver för allt från en festlig måltid till en solgassande lunch.

  Explore »

  Ta dig hit

  Flygplatsen i Courchevel är få förunnade eftersom det krävs helikopter eller privatjet för att landa. De flesta föredrar att boka flygbiljett till Genève eller Lyon. Från Genève tar det ca två timmar och likaså från Lyon. Om du kommer med tåg, till exempel från Nice eller Paris stiger du av vid Moûtiers Salins, som ligger cirka 30 minuter från Courchevel.