undefined

Populära sökningar

  Newport Collection
  St. Moritz | Newport Travel Guide
  LUXURY SKI RESORTS

  ST. MORITZ GUIDE

  Newport Travel Guide

  WINTER DELIGHT

  Vackra St. Moritz

  Skidparadiset St. Moritz, nära den italienska gränsen i Schweiz, är Alpernas motsvarighet till Rivierans lyxorter. Vissa av gästerna bor i sin svit två-tre månader i sträck, utan att åka skidor. Till skillnad från i många andra skidorter serveras det lika mycket, eller till och med mer, champagne än öl på restaurangerna i skidbackarna.

  TRADITIONAL PLACE

  Gillas av överklassen

  St. Moritz står för lyx och flärd i alla kategorier. Att den internationella överklassen reser hit är en tradition som går så långt tillbaka som till 1800-talet. St. Moritz omnämns ofta som en av världens första skidorter. Många är kändisarna och jetset-personligheterna som besöker orten varje år. Men även legendarer som Charlie Chaplin och Audrey Hepburn uppskattade att komma till St. Moritz och få diskret, men utomordentlig service.

  TREE SKIING

  Högt läge

  St. Moritz är en fröjd, både för själen och ögat. Det vackra landskapet består av alptoppar, glaciärer, frusna sjöar, böljande dalar och har dessutom extraordinärt många soltimmar. Unikt för skidorten är att trädgränsen ligger högre upp än vanligt i Alperna. Det gör att många älskar den härliga trädskidåkningen med ovanligt fluffig snö. St. Moritz kallas ofta ”skidort”, men är egentligen en kommun som består av de sammanvuxna orterna Sankt Moritz-Dorf och Sankt Moritz-Bad samt intilliggande Suzetta och halva Champfér.

  SPORTY ST. MORITZ

  Känd vintersportort

  St. Moritz är beryktat för sin vintersport och har stått värd för vinter-OS 1928 och 1948. Varje år hålls spektakulära snöpolotävlingar där ekipagen tävlar i ett ögonbedövande vackert vinterlandskap. St. Moritz är även känt för sin Cresta Run, en vintersport med kälkar som körs på en isbana. Banan är på 1 214 meter och föraren ligger på mage med huvudet framåt. Cresta Run, som enbart körs mellan St Moritz och kommunen Celerina, är föregångaren till sporten skeleton.

  Explore »

  LUXURY LIVING

  BADRUTT´S PALACE HOTEL

  5 STAR HOTEL

  Badrutt´s Palace Hotel

  Badrutt´s Palace Hotel är St. Moritz mest kända hotell, inrett med gammaldags, men ändå lyxig charm. Hotellets 1800-talsinredning är mycket elegant med takhöjd som påminner om en katedral. Badrutt´s Palace är femstjärnigt, det öppnades redan 1896 och ingår i organisationen The Leading Hotels of the World, som utgörs av världens mest exklusiva hotell.

  Explore »

  LUXURY LIVING

  KULM HOTEL

  5 STAR HOTEL

  Kulm Hotel

  Kulm Hotel är ett stort och sofistikerat lyxhotell med fem stjärnor, även det grundat av Johannes Badrutt som startade Badrutt Palace. Namnet ”kulm” härstammar från det latinska ordet ”culmen” som betyder kulle. Med hotellets höga läge har gästerna härlig utsikt över S.t Moritzer See, den centralt belägna sjön.

  Explore »

  LUXURY LIVING

  SUVRETTA HOUSE

  5 STAR HOTEL

  Suvretta House

  Suvretta House ligger en bit utanför, i skogarna intill St. Moritz med vacker natur utanför dörren, perfekt för vandringar sommartid och vintersport under den kalla delen av året. Många benämner femstjärniga Suvretta House som ett lyxpensionat där kvalitet och långtgående traditioner premieras.

  Explore »

  GOURMET DINNER

  LE RESTAURANT

  GLAMOROUS FEELING

  Le Restaurant

  Le Restaurant på Badrutt Palace Hotel erbjuder glamourösa kvällar i en unik miljö med sju meter i tak, vita dukar och kristallkronor. Här står internationell och fransk mat på menyn och det är dress code kavaj och slips varje kväll. Kan det bli mer exklusivt?

  Explore »

  GOURMET RESTAURANT

  CÀ D’ORO

  MICHELIN STAR

  Restaurant Cà d’Oro

  Cà d’Oro är en gourmetrestaurang med michelinstjärna som serverar utsökt medelhavsmat. Här hittar du en blandning av traditionella och mer moderna rätter. En fröjd för smaklökarna! Restaurangen tillhör lyxhotellet Grand Hotel des Bains Kempinski.

  Explore »

  Ta dig hit

  Resan till St. Moritz tar tid, såvida du inte har egen minijet och landar på den centrala miniflygplatsen Engadin. Vi föreslår att du flyger till Zürich och åker tåg därifrån. Välj en vagn med fönster även i taket. Det gör sista etappen till en tre timmar och fyrtiofem minuters fantastisk färd genom ett vykortsliknande alplandskap.