Populära sökningar

  Newport Collection

  FOR A MAGICAL CHRISTMAS

  Newport Christmas Shop

  Vår klassiska Newport Christmas Shop har stängt för säsongen. Vill du vara bland de första att veta när julshoppen öppnar? Anmäl dig nedan för att få exklusiva uppdateringar och erbjudanden från oss.

  Bli medlem i <a href="/newport-society">Newport Society</a>

  Ta del av exklusiva lanseringar och erbjudanden! Dessutom får du 10% rabatt på ditt första köp!

  CHRISTMAS TREE EXTRAVAGANT

  Julgran utöver det vanliga

  Newport Christmas Tree, vår ståtliga julgran, förgyller årets mest hemtrevliga högtid år efter år. Dekorera gärna granen med våra praktfulla dekorationer och förvandla den till en äkta Disneygran. Förutom att den är otroligt praktfull är den dessutom garanterat barrfri. Välj fritt mellan olika storlekar och stilar.

  Newport Christmas Tree
  Newport Christmas Tree

  10 YEAR WARRANTY

  Garanti gäller i 10 år

  En sagolikt vacker och naturtrogen gran med ledlampor som ger ett varmt och stämningsfullt ljus. Granen har färdigmonterad belysning på grenarna och sätts enkelt ihop på några minuter då den kommer i tre delar. Foten är av metall och det enda som behöver göras när den är ihopsatt är att justera grenarna så granen får ett önskat utseende. Granen har en garanti på 10 år, för belysningen gäller garantin i 3 år.

  Julgranarna är även CE-märkta vilket betyder att granarna uppfyller EU:s normer för säkerhet, hälsa och miljöskydd. Plasten i granen innehåller därmed inga giftiga ämnen.

  NEWPORT

  Julgransinspiration

  En klädd julgran är för många den viktigaste dekorationen under jul. Det är även en underbart härlig stund att ställa sig och klä granen med stämningsfull musik och gärna tillsammans med nära och kära. Låt dig inspireras av några av våra favoritinfluencers granar och känn hur den härliga julstämningen sprider sig.

  Christmas Elegance

  JULGRANENS HISTORIA

  THE CHRISTMAS TREE HISTORY

  Historien kring julgranen

  Historien och fascinationen kring julgranen är både rik och fängslande. Traditionen att dekorera barrträd under vintersäsongen har djupt rotat ursprung och har med tiden utvecklats till den älskade jultradition vi känner idag. Att föra in barrväxter inomhus under vintersäsongen har sitt ursprung i antika hedniska kulturer. Julgranen symboliserade liv och förnyelse och traditionen associeras ofta med Tyskland på 1500-talet. I USA blev julgranar populära under 1800-talet, särskilt genom tyska invandrare som tog med sig sina traditioner. President Benjamin Harrison och hans fru Caroline satte upp den första julgranen i Vita huset år 1889.

  På vissa platser hittar du lokala träd, och på andra används olika typer av barrträd. Julgranar reses ofta på offentliga platser, och belysningen i granarna har blivit en betydande händelse i många samhällen. Granen samlar människor och främjar känslan av enhet. Julens kommersialisering har lett till en mängd olika julgransprydnader som möjliggör kreativa och personliga uttryck av jultraditionen. Sammanfattningsvis är historien kring julgranen sammanflätad med människors önskan om att fira liv, ljus och samhörighet under årets mörkaste dagar och har utvecklats till en älskad tradition som sprider värme till miljontals människor världen över.

  Newport Christmas Tree

  MARTIN LUTHER

  Den klädda julgranen

  Vissa tillskriver Martin Luther att ha satt tända ljus på en julgran för att återskapa den stjärnklara himlen över Betlehem. Träden dekorerades ofta med äpplen och andra frukter och skulle symbolisera Edens trädgård eller paradisträdet, som de kallades.

  Newport Christmas Tree

  QUEEN VICTORIA AND PRINCE ALBERT

  Traditionen kring julgranen 

  Traditionen fick uppmärksamhet när bilden av drottning Victoria och prins Albert tillsammans med deras barn samlades runt en dekorerad julgran och tittade på presenter under trädet. Bilden publicerades i Illustrated London News 1848 som "Julgranen". Detta populariserade traditionen i Storbritannien och bortom.

  Newport Christmas Tree

  CHRISTMAS JOY

  Familjen samlas runt julgranen

  Att dekorera julgranen har blivit en älskad familjetradition för många. Familjer samlas för att välja och dekorera granen och delar ofta berättelser, minnen och skratt. Julgranar firas över hela världen, och varje kultur kan lägga till sina egna unika inslag i traditionen.

  CHRISTMAS EDIT

  Kända julgranar världen över

  Kända julgranar runt om i världen är symboler för julstämning och traditioner som firas i olika länder. Julgranarna har en gemensam betydelse: de förenar människor i firandet och sprider glädje och en känsla av gemenskap. De symboliserar även vänskap, tradition och en lång historia av festligheter i sina respektive städer och länder.

  Newport Christmas Tree
  Newport Christmas Tree

  THE WHITE HOUSE

  Vita husets julgranar

  Det finns ingen brist på julgranar i Vita huset. Förutom den officiella julgranen i Vita husets Blåa rum, finns det ofta mer än trettio andra granar på Capitol Hill. Den nationella julgranen utanför Vita huset är tillgänglig för alla och tänds varje år av presidentens familj.

  Newport Christmas Tree

  TRAFALGAR SQUARE

  Den norska julgranen i London

  Julen är en tid för att ge och passande nog, är det enorma trädet på Trafalgar Square i London en gåva från Norge. De har skänkt ett träd varje år sedan 1947 som en symbol för tacksamhet för brittiskt stöd under andra världskriget. Trädet är en gran från Norge och är vanligtvis över 20 meter högt, över 60 år gammalt och dekorerat med 500 ljus.

  Newport Christmas Tree

  RÅDHUSPLADSEN

  Julstämning vid Hotel D’Angleterre

  Köpenhamnsbor strömmar till för att se ljusen tändas på den 20 meter höga julgranen vid Rådhuspladsen sista söndagen i november. En annan attraktion är avtäckningen av dekorationerna på det lyxiga femstjärniga Hotel D'Angleterre vid Kongens Nytorv som äger rum i mitten av november och sprider julsstämning i den danska huvudstaden.

  Newport Christmas Tree

  PLAZZ SAN PIETRO

  Julgranen i Vatikanen

  Påve Johannes Paulus II införde först en julgran i Petersplatsen i Rom 1982, och sedan dess har olika europeiska länder skänkt en varje år. Förra årets gran kom från Italien och var 25 meter hög och dekorerades med keramiska dekorationer.

  Newport Christmas Tree

  GALERIES LAFAYETTE

  Den högsta julgranen inomhus

  Trädet som är 20 meter högt i detta lyxiga shoppingparadis i Paris är den högsta inomhusjulgranen i världen. Den är tillverkad av metall och står under galleriets vackra kupol, där den varje år kläs med nya dekorationer.

  Newport Christmas Tree

  ROCKEFELLER CENTER

  Den ikoniska julgranen

  Det legendariska trädet på Rockefeller Plaza i New York är nästan 30 meter högt, har cirka 45 000 färgglada LED-lampor och toppas med en stjärna som innehåller 25 000 Swarovski-kristaller.