undefined

Populära sökningar

  Newport Collection
  Gstaad | Newport Travel Guide
  LUXURY SKI RESORTS

  GSTAAD GUIDE

  Newport Travel Guide

  HIGH CLASS SKIING

  Glamour i Gstaad

  Gstaad, i sydvästra Schweiz, har rykte om sig att vara en av världens mest högklassiga skidorter. Pittoreska omgivningar, lyxiga restauranger och exklusiv shopping. Den charmiga byn har en miljö som tagen ur en vintersaga, ligger djupt inbäddad bland schweiziska alptoppar och lockar såväl jetset-eliten som kungligheter från hela världen.

  ATTRACTS MAGNATES

  Självklar destination

  Skidorten Gstaad, i schweiziska Alperna, har under 1900-talet blivit en självklar destination för stora delar av societeten, magnater och andra framstående personligheter. Längs promenaden genom byn syns flera smyckesbutiker, konstgallerier och butiker med varumärken som Louis Vuitton, Prada, Versace, Gucci och givetvis Cartier. I området ligger även den kostsamma internatskolan Institute Le Rosey. En av världens mest mytomspunna och prestigefyllda skolor, som har utbildat kungligheter och andra kända personer.

  HAPPY GSTAAD CHRISTMAS

  Vinteroas för kändisar

  Gstaad var egentligen mest känt som det nästa bästa efter den lyxiga schweiziska orten St. Moritz. Men gradvis började Gstaad nå sin status som en av de mest exklusiva alpina orterna och flera kända personer började spendera sina semestrar här. Familjen Kennedy, men även skådespelarna Richard Burton, Liz Taylor, Roger Moore och Brigitte Bardot bidrog alla till att förvandla Gstaad till något helt unikt. En vinteroas för berömda personligheter att dra sig tillbaka till för att fira sina högtider, framför allt julen. En tradition som håller i sig. Under juldagarna sväller Gstaad från 7 500 till hela 30 000 invånare och många av personerna tillhör toppskiktet när det kommer till berömdheter.

  WINTER RETREAT

  Valentino och Madonna trivs

  Den italienska modedesignern Valentino Garavani njuter av skidåkning och familjetid här regelbundet, på sitt kända vinterretreat Chalet Gifferhorn, liksom artisten Madonna och skådespelerskan Anne Hathaway. Sanningen är att i Gstaad hittar du kanske inte backarna som imponerar allra mest. Dock vägs det effektivt upp av den härliga atmosfären i den bilfria byn, det lyxiga vinterlivet och möjligheterna att förena skidåkning och andra alpina aktiviteter med spabesök och lyxshopping. Och kom ihåg: Vill du vara riktigt fancy kallar du orten bara ”Staad” - gärna med lite extra lång betoning på aaaa.

  LUXURY LIVING

  LE GRAND BELLEVUE

  5 STAR HOTEL

  Le Grand Bellevue

  Le Grand Bellevue är ett lyxhotell som ligger i en park i centrala Gstaad. Njut av det 5 000 kvadratmeter stora Le Grand Spa eller koppla av i hotellets egen biograf. Den eleganta baren har art deco-inredning, ett mycket stort utbud av cocktails och drycker och levande pianomusik på kvällarna.

  Explore »

  5 STAR HOTEL

  Gstaad Palace

  Gstaad Palace är utan tvekan det mest berömda hotellet på orten. Det byggdes 1913 och har blivit den utmärkande symbolen för Gstaad. Det ligger majestätiskt på en kulle med en fantastisk utsikt. På 1960-talet hölls galamiddagar på hotellet med stjärnor som Marlene Dietrich och Louis Armstrong, vilket gav Gstaad Palace omåttlig popularitet.

  Explore »

  5 STAR HOTEL

  Gstaad Palace

  Gstaad Palace har ett enastående rykte om diskret och sofistikerad gästfrihet. Hotellet har alltid välkomnat en ytterst kräsen internationell kundkrets.
 Från balkongerna i rummen har gästerna en vidunderlig utsikt som sällskap.

  Explore »

  GOURMET DINNER

  RESTAURANT MEGU

  JAPANESE FLAVOURS

  Restaurant Megu

  Megu bjuder sina gäster på en matresa genom några av Japans mest eleganta och sällsynta ingredienser och presentationer. Den franska restaurangguiden Gault Millau har utsett restaurangen till Schweiz bästa asiatiska restaurang. Megu har även fått en Michelinstjärna för sin eleganta interiör och sina välarbetade rätter.

  Explore »

  GOURMET DINNER

  LEONARD'S

  FINE DINING

  Leonard's

  Leonard's, en av restaurangerna på hotellet Le Grand Bellevue, har belönats med en Michelinstjärna och 14 Gault Millau-poäng. Här kan du avnjuta den kända kocken Francesco de Bartolomeis eleganta internationella kök.

  Explore »


  Ta dig hit

  Vi rekommenderar att du flyger till Bern, vilket brukar innebära en mellanlandning. Från Bern kan du ta hyrbil eller tåg till Gstaad som ligger på åtta mils avstånd.